Zoektocht naar de beste helpdeskmedewerkers gaat van start: "De job en vooral de mensen achter die job verdienen dringend meer waardering"

Zoektocht naar de beste helpdeskmedewerkers gaat van start: "De job en vooral de mensen achter die job verdienen dringend meer waardering"

TOPdesk prijst met ‘Helden van de Helpdesk’ uitzonderlijke helpdeskmedewerkers

Antwerpen, 16 februari 2021 – Het Antwerpse software- en consultancybedrijf TOPdesk  gaat op zoek naar de ‘Helden van de Helpdesk’. Dat zijn mannen of vrouwen die een helpdesk bemannen en op een bijzonder vriendelijke en efficiënte manier zoeken naar antwoorden op vragen of problemen. “Helpdeskmedewerkers krijgen veel bagger over zich heen, terwijl het vaak echte helden zijn. We willen het beroep van helpdeskmedewerker opwaarderen,” zegt Jurgen Koster, CEO van TOPdesk Belgium. “Een goede dienstverlening is goud waard in een bedrijf. De helpdesk speelt daarin een cruciale rol.” Op donderdag 18 maart, de Dag van de Helpdeskmedewerker, weten we wie in de prijzen valt.

 

“Haal de helpdeskmedewerkers uit de kelder”

Servicedeskmedewerkers krijgen niet altijd de erkenning die ze verdienen: weinig bloemen, veel modder. Daar wil TOPdesk iets aan doen.

“Om het fantastische werk dat service- en helpdeskmedewerkers elke dag in Belgische bedrijven doen in de spotlights te zetten, lanceren we de campagne Helden van de Helpdesk. We willen helpdeskmedewerkers de waardering geven die ze verdienen,” aldus Koster.

De coronacrisis toonde het belang van ondersteunende diensten zoals IT, Facility Management en HR. De medewerkers op de helpdesks van die afdelingen, verdienen daarom meer erkenning, vindt Koster: “Dit soort diensten werd vroeger vooral als een kostenpost voorzien. Je moest er vooral niet te veel in investeren. Vandaar dat ik bij mijn bedrijfsbezoeken ook vaak in de kelder terechtkwam, daar waar de IT-helpdesk zat. Nochtans zijn het net die ondersteunende diensten die het bedrijfsleven hebben rechtgehouden het afgelopen jaar.”

Sommige help- of servicedeskmedewerkers, bijvoorbeeld van een IT- of facilitydienst, krijgen enkel te maken met interne vragen van collega’s. Anderen zijn dan weer net het eerste contactpunt voor ‘de buitenwereld’ en beantwoorden vragen van klanten. Hoe dan ook: de reactie van de persoon op de helpdesk, bepaalt hoe mensen een bedrijf ervaren.

 

De wedstrijd

Een helpdeskmedewerker nomineren als Held van de Helpdesk kan tot maandag 1 maart.  

Op woensdag 3 maart worden de finalisten bekend gemaakt, na overleg met de jury. Dan kan het stemmen beginnen.

Op donderdag 18 maart weten we wie dé Held van de Helpdesk wordt – en dus in de prijzen valt. Die dag roept TOPdesk uit tot de Dag van de Helpdeskmedewerker.

 

Hoe deelnemen?

Surf naar https://page.topdesk.com/nl-be/heldenvandehelpdesk en vul het nominatieformulier in.

 

Interviews en gesprekken zijn mogelijk op aanvraag.

Clara Vanmuysen Communicatie expert, Talking Birds
Over TOPdesk

TOPdesk is een software- en consultancybedrijf dat servicemanagement-tools maakt. Servicemanagement-tools zijn softwareoplossingen die ervoor zorgen dat organisaties en bedrijven: 

  • Communicatie met hun klanten kunnen verbeteren.
  • Workflows kunnen vereenvoudigen en samenwerking tussen medewerkers stimuleren.
  • Een goed overzicht houden op hun middelen. 

Het doel van TOPdesk? Dienstverlening en klantenondersteuning gesmeerd laten verlopen door software die simpel is en eenvoudig in gebruik. De software van TOPdesk is interessant voor verschillende afdelingen van bedrijven: HR, IT, FM of customer support.

TOPdesk werd in 1993 opgericht in Nederland en heeft vandaag meer dan 900 medewerkers verdeeld over 15 kantoren in 11 landen. Dit gemotiveerde team helpt dagelijks 4.500 organisaties hun service verbeteren. 

In België werken er 38 mensen voor TOPdesk, in Antwerpen en Charleroi. 

TOPdesk werkt onder andere voor Lotus, Rode Kruis, Besix, Hogeschool Gent, Artevelde Hogeschool, Etex, Studio 100 en Willemen Group.


TOPdesk